Zomerhout

  • 21 augustus 2024 - 25 augustus 2024
    10:00 - 16:30
Zelf meubels maken met vers hout in het bos...
Meubels zijn dingen die je meestal ergens koopt. Vaak weet je niet waarvandaan het komt of wie het gemaakt heeft. Zelf een meubel maken is voor de meesten van ons ver-van-ons-bed. En dat terwijl het toch heel eenvoudig kan en vooral bijzonder is om te doen.
Zeker als je werkt met vers hout. Vers hout is zacht en gemakkelijk te bewerken (te snijden, splijten en zagen). Het maken van meubels met vers hout is heel laagdrempelig, iedereen kan de basisvaardigheden leren. Je doet het met handgereedschap, ontspannen en op je gemak. Rustig werken met (oude) gereedschappen als haalmes, avegaar en schaafbok. Met Vers hout werk je het liefst in het bos, tussen de bomen zoals dat van oudsher ook werd gedaan.
Wat let je? kom bij ons je eigen meubel maken!
Wat kan je verwachten van de meerdaagse cursus?
Wij zorgen voor hout en gereedschap en leren je hoe je met beiden kan werken. Natuurlijk leren we ook van elkaar. "Fouten" maken mag, daarvan leert iedereen het meest. We vertellen jullie over het hout en de bomen waarmee we werken en over wat je allemaal kunt maken van vers hout; Stoelen, tuinbankjes, gereedschapsstelen, schaafbokken, hamers, zaagbokken..... Er is ook mogelijkheid tot houtdraaien met een prachtige, voet-aangedreven houtdraaibank. We geven advies over de aanschaf van gereedschap, het onderhoud daarvan en het verkrijgen van hout.
Tenslotte ga je naar huis met een mooi meubeltje waarvan je de maker en het materiaal kent! En minstens zo belangrijk; met de vaardigheden om zelf thuis aan de slag te gaan!
Kosten 5-daagse 455 euro, inclusief biologische lunch en materiaal.

locatie  

Adres
Stopsdijk 2, Almen, 7218 MG